» actueel nieuws
» aanmelden nieuwsbrief
Salsa door de gracht! « 20 juni 2009 »
Sofrito ná mŕs! heeft op 20 juni haar 5 jarig jubileum gevierd! Met vrienden en familie hebben we die middag picknickend en muziek makend door de Amsterdamse grachten gevaren en een hoop mensen op de wal aangenaam weten te verrassen. Eenmaal weer afgemeerd gingen we richting Melkweg waar legende Oscar d' Leon het nog een keer voordeed. Al meezingend en dansend was dit een mooie afsluiting van ons jubileum, op naar de volgende 5 jaar!
Openluchttheater Lochem « 19 juni 2009 »
Twee keer eerder zijn we al gevraagd om te komen spelen in het bosrijke openluchttheater van Lochem en dit jaar kunnen we gelukkig wel aan de vraag voldoen; we zijn compleet! Op 19 juni spelen we op het midzomernachtconcert. 'Lichte muziek' vermeldt de site maar niet al onze nummers vallen daar onder en dat zal Lochem merken ook!
Koninginnedag 2009: Jubel-eum! « 30 april 2009 »
30 april speelden we voor de vierde keer op de partyboot voor café P96 en vierden we ons jubel-eum! DJ Rick draaide en later in de middag was Maria ook weer in ons midden. Vijf jaar zijn we nu en anno 2009 is het speelplezier en de ambitie er niet minder om en dat hebben de massa's toevallige passanten en onze vrienden, familie en trouwe bezoekers uit de salsa-scene ook weer gemerkt. Volgend jaar weer!
Maria's 'Londres cha cha' « maart 2009 »
Onze vorige frontvrouw valt soms nog bij ons in en is onze grootste fan: Maria! In het najaar van 2008 nam ze met Gerardo Rosales voor zijn cd 'Salsa Mundial' haar eigen nummer 'Londres cha cha' op, een heerlijk soepel gezongen latin-jazz nummer. Live wordt Salsa Mundial vertolkt door 1 van de 13 verschillende zangers van het album.
Live in Lizboa « 1 maart 2009 »
Zondagavond 1 maart speelden we in Lizboa. En het was zeker 'Een feestje voor iedereen op zondag' zoals Lizboa hetzelf zei. Vanaf 17:00 kon worden aangeschoven om verrukkelijk te eten van de wereldtafel. 'La Travesia' en 'Voy a ganarme tu amor' debuteerden succesvol! Na een aanhoudend 'Otra-otra' speelden we tot aan 22:30hr. In september keren we terug naar Lizboa!
Guido op Big Band cd's « 22 februari 2009 »
In de bijna 8 jaar dat onze trombonist Guido in de Seabreeze BigBand speelt hebben zij al 2 demo's gemaakt en nu is de eerste korte studio cd een feit! Ballad, funk, zang, spetterende tutti's, mooie solo's, het staat er allemaal op.
Ook in het Buitenkunst XL Jazz project speelde hij weer mee. 'Omnivore' was geheel eigen repertoire van bandleider Joost Dieho en werd in het BIMhuis uitgevoerd. De cd is net afgerond en de nummers zullen op de Buitenkunst site worden aangeboden voor download.
Rumbatá .. no más .. « 31 januari 2009 »
Op 31 januari bezochten we het afscheidsconcert van Rumbatá in het BIMhuis. De subsidiekraan is net als bij de Cubop City Big Band dichtgedraaid. Het stond vanaf de eerste noot als een huis en na de pauze trad de voltallige Big Band aan; wij genoten samen met alle bezoekers in de afgeladen zaal van een prachtconcert.
Vele bekenden op het podium met wie we eerder mochten samenwerken; Marc Bishoff (piano), Bulú Viloria (geluid), Leslie Lopez (bas), Marc Antonio (zang) en Jan-Luc (percussie). Met een mix van trots, humor en verdriet presenteerde bandleider Jaime Rodríguez de allerlaatste cd van Rumbata 'Traigo de todo', heet van de pers.
Salsa in the Beach - Live Edition « 28 december 2008 »
Het was een fijne pre-oudennieuwjaarsparty in zomerse sferen; we speelden op de laatste 'Live Edition' van 2008 in the Beach in Aalsmeer. 'Op 28 december gaan we knallen!' was er te lezen in de salsa.nl nieuwsbrief. En dat hebben we gedaan, samen met 'Sofrito-amigo' DJ Rick die draaide.
Studio opnames op site! « 3 november 2008 »
Het heeft even geduurd...maar onze eerste studio opnames staan op de site! Nadat in de laatste opname sessies met Leslie Lopez de coro en de lead-zang was vastgelegd heeft JC 'Bulu' Viloria het geheel afgemixed. Van elk van de 4 nummers is een fragment te beluisteren; klik op 'repertoire'. We hebben de smaak te pakken gekregen en gaan binnenkort meer materiaal opnemen (we weten nu hoe het moet ;-))
El Gran Combo @ the Sand « 28 november 2008 »
El Gran Combo de Puerto Rico trad 28 november op in The Sand in Amsterdam, een éénmalig concert van deze legendarische groep dus wij waren erbij! Ook al was vooral in het begin het geluid wat minder, de mannen wisten absoluut nog steeds een goede live performance neer te zetten, van het begin tot het eind vol energie. Wij spelen zelf van hun 'Licor de tu boquita' en elke keer als we ergens 'Me Libere' horen denken we weer 'ah die moeten wij eigenlijk ook gaan spelen!'. Nu we het door de meesters zelf live hebben gehoord gaat het daar misschien ook eindelijk eens van komen...!
La Nueva Generaçion! « 1 november 2008 »
Diverse bandleden zijn druk bezig de nieuwe generatie salsamuzikanten op de wereld te zetten; sinds het bestaan van de band hebben Rick, Thomas, Ella, Joya en Benjamin het licht te zien gekregen. Op 1 November is daar de zoon van timbalero Jan-Willem en zijn vrouw Talitha bijgekomen; Ruben! Met het 'pre-Sofrito' geproduceerde kroost daar nog bijgeteld hebben we nog 1 nieuweling nodig om de nieuwe generatie salsaband compleet te maken. En die vervolgens te leren musiceren natuurlijk. Maar eerst maar eens praten en lopen, we hebben zelf gelukkig dus nog even... ;-)
Nuevas canciones « oktober 2008 »
Nieuw: 'Dejame soñar' van Tony Vega en 'Vivir lo nuestro' van Marc Anthony en la India! Hongerig naar nog meer nieuw repertoire nodigden we DJ Rick en DJ Willy met hun koffers vol cd's uit voor een luisteravondje met salsa, merengue, bolero son y...ron. 'La travesia' van Juan Luis Guerra en 'Voy a ganar me tu amor' van Yolanda Rayo zijn bovenaan geëindigd; in 2009 live door Sofrito Na' Más!
Salsa on the beach « 17 aug 2008 »
Op 17 augustus spelen we op het stand van Zandvoort. We zijn onderdeel van het World at your beach festival. Met wereldmuziek, theater en dans belooft het een mooie zondagmiddag te worden. Met natuurlijk een prachtige ondergaande zon vanaf de boulevard van zandvoort.
Schoolmuur bijna klaar « 18 mei 2008 »
In oktober speelden we op onze benefiet Corazón Colombia voor een schooltje in Cali, Colombia dat dringend een nieuwe muur nodig had. Die avond hebben we genoeg geld opgehaald voor de hele muur en het goede nieuws is dat de muur ondertussen bijna af is. Klik hier voor foto's van de school en de muur Let vooral op het verschil met de oude 'muur'. Daar doen we het graag voor.
Sofrito ook op Myspace « 15 mei 2008 »
De één staat op Hyves, de ander op Facebook en wij staan sinds kort ook op dé website voor musici: Myspace. Klik hier voor onze Myspace-pagina. Je vindt er info over de band, muziek en video's, aankondigingen en je kunt er berichten achterlaten. Doen! See you @ Myspace.
Q-day op de P-gracht « 30 apr 2008 »
Voor het derde jaar achtereen was het feest op de Prinsengracht. Het weerbericht was nat, maar bij de eerste noten brak de zon door. Met een gracht vol publiek, een boot vol dansers en de band vol vrienden en invallers was het weer een mooie Q-day dit jaar. Tot volgend jaar.
Podium debuut Roy « 6 apr 2008 »
De oplettende lezers van de website weten dat wij enige tijd een vacature hadden voor een trompettist. Maar sinds kort hebben we Roy Shabat in de band. Vers afgestudeerd van het Amsterdamse conservatorium is hij een aanwinst voor de band. Hij beleefde in Haarlem CS zijn podiumdebuut. Welkom in de band, Roy!
Swingen als een trein ... « 6 apr 2008 »
Spelen op station Haarlem Centraal was wel de meest bijzondere locatie ooit. Het was dan ook een zeer geslaagd optreden bij dansschool Salsamotion. Opvallend gemengd publiek: alle leeftijden en van beginners tot zeer gevorderde dansers, maar allemaal even enthousiast. Heerlijk optreden.
Frank en Andrea 5 jaar getrouwd « 22 mrt 2008 »
Zaterdag speelden we op het 5 jarig huwelijksfeest van Frank en Andrea. Zij zijn salsa-liefhebbers en fans van het eerste uur. Het was een heerlijk optreden in café Jerrie's in Amsterdam. Door de zwangerschappen hadden we invallers in de band, maar het klonk als vanouds.
Saludes de Bogotá!! « 10 feb 2008 »
Groeten uit Bogotá! Marcel, onze bongocero, is twee weken in Colombia op vriendenbezoek. Dan mag een bezoekje aan Vladimir natuurlijk niet ontbreken. Daarom voor alle vrienden: hartelijke groeten van onze voormalige zanger Vladimir Torres uit Bogotá, Colombia. Het gaat hem goed daar en hij komt in september weer even naar Nederland. Hij gaat vanuit Colombia met Klaas verder werken aan nieuwe nummers.
Jolanda en Guido op Funk-n-Fusion CD « 20 dec 2007 »
Deze zomer begon het buitenkunst project XL Jazz 2007 waarbij o.l.v. Joost Dieho door een uitgebreide Big Band in een week tijd zijn Funk-n-Fusion arrangementen zijn ingestudeerd.

Deze nummers zijn live vertolkt op buitenkunst (kijk op youtube), het Lux in Nijmegen en het BIMHUIS in Amsterdam. Het project werd afgesloten met het opnemen van een full-length CD die op 20 december is uitgekomen! Jolanda is te horen in de laagte op baritonsax en Guido in de hoogte op leadtrombone.

Klik hier voor info en/of bestellen.
Nieuw op het repertoire « 18 dec 2007 »
'Valio la pena' van Marc Anthony heeft in het Werkteater zijn live debuut gehad. Als volgende zijn we bezig met 'Mala vida', dat is een heftige Manu Chao-cover van Yuri Buenaventura. Dat wordt een feest! Ook nieuw: 'Tumbao antilliano', van een ons onbekende band. Daarnaast wordt gewerkt aan twee nieuwe eigen nummers: 'Felicidad' en nog titelloos Bossa Nova-achtig stuk
De band krijgt kinderen ... « 18 dec 2007 »
De leden van Sofrito hebben in totaal al zes kinderen, maar daar komen er nog twee bij ... Natascha én Jolanda zijn beide zwanger! Goed nieuws: dit voorjaar wordt een invasie verwacht van uiterst muzikale kinderen :-). Geruststellend: voor beide as. moeders staan voor de periode van het kraambed invallers klaar.
Voor de eeuwigheid « 15 dec 2007 »
We zijn bezig om een mini CD op te nemen. In april zijn de basistracks (percussie, bas, piano) opgenomen. Hoogste tijd om daar blazers aan toe te voegen! Samen met Ellister van der Molen op trompet die al vaker met Sofrito op het podium stond hebben Jolanda (bariton/fluit) en Guido (trombone) met Leslie Lopéz achter de knoppen twee sessies gedaan en alles staat er op. Nu alleen nog de zangers en dan hebben we 4 nummers echt mooi opgenomen. Voor de eeuwigheid.
Gerardo Rosales gast op Corazón Colombia « 14 okt 2007 »
Na anderhalf jaar stonden we op 14 oktober weer in het werktheater voor ons benefietconcert Corazon Colombia. Het was een fantastische dag. Onze show had vele gastoptredens: zanger Alberto Caicedo en percussionisten Gerardo Rosales (foto) en Jochen Hachgenei, verder ex-sofrito zangers Vladimir (over uit Colombia) en Maria (die met haar nieuw band Puraxué ook speelde). Bij de finale stonden we met 15 man op het podium te swingen!
De muur kan gebouwd worden « 15 okt 2007 »
Corazon Colombia is niet zomaar een salsafeest, maar een echt benefiet. Dit jaar haalden we geld op voor een muur om een school in Cali, Colombia. Daar was 3000 euro voor nodig en dat is gelukt. De muur kan gebouwd worden.
YouTube hit? « 3 okt 2007 »
Het begon als een geintje: we zetten een onze video's op YouTube. Kunnen we er zelf naar kijken. Maar ondertussen staan er 5 filmpjes op en is onze langste video ( Asi Soy Yo: dik 7 minuten) de meest bekeken. Deze is ondertussen al meer dan 500 keer bekeken. Op naar de 1000, worden we nog een YouTube hit zoals Esmee Detmers?
Kleurrijk Almelo « 25 aug 2007 »
Iets waar we zelden over schrijven, maar wat eigenlijk wel bijzonder is, is dat in de salsa-scene mensen van alle kleuren probleemloos met elkaar plezier hebben. Tijdens ons laatste optreden in Almelo, in café Shamrock, werd dat weer prachtig geďllustreerd. Almelo: 't is ver, maar 't was prachtig.
Vondelpark revisited « 22 jul 2007 »
Na 2 jaar stonden we er weer: het Openluchttheater van het Vondelpark! Dit keer georganiseerd door Bosch & Gonzalez Productions. Met een nog niet eerder vertoonde man/vrouw verhouding in de band: 50/50! Met onze 'oude' zangeres Maria, trompettiste Victoria en 'last-minute' bassiste Adinda hebben we er een lekker optreden van gemaakt.

Precies op het moment dat de eerste workshop door dansschool Extremos begon werd het dan toch droog en brak de zon door... De bui die tijdens ons optreden viel liet het toegestroomde publiek niet van zijn stuk brengen; gelukkig.
Van Gerardo Rosales, die met zijn nieuwste project de middag afsloot, speelden we ‘Amsterdam’.

Ook dit keer werd na het laatste nummer geroepen om een Otra maar dat stond het tijdschema helaas niet toe. Volgend jaar weer?
Vierdaagse feest in Nijmegen « 16 jul 2007 »
Wie heeft er na een hele dag wandelen nog puf om 's avonds te dansen? Een heleboel mensen, zo bleek op de maandagavond van de Vierdaagse in Nijmegen. Met hulp van de lokale salsaschool kregen we plein '44 aan het dansen. Met dank aan onze muzikale vrienden Leslie Lopéz (bas) en Victoria (trompet) en gastsolist Jochen (timbales) was het strak optreden.
Bantopa party in Weert « 15 jul 2007 »
Wat je van ver haalt is goed, of: als je ver speelt wordt het leuk. Eerder hadden we heel leuke optredens in Friesland en Zeeland, nu waren we in Limburg. Zondagmiddag 15 juli speelden we op het Bantopa Party muziekfestival te Weert. Het feest speelde zich af in het centrum, op de nieuwe markt in de open lucht. Ook op het programma stonden Contra Bando en Q Sign. Aan het festival was een goed doel verbonden, namelijk een school voor moeilijk lerende kinderen op Aruba.
Spontaan gastoptreden in KHL « 2006 »
Nou hebben we toch al heel wat leuke reacties gehad op onze muziek, maar deze bij KHL sloeg alles. Bij het laatste nummer stapt een ons onbekende man het podium op, vraagt de microfoon en knalt er zeker 5 minuten pregones uit. Fantastisch! Blijkt een Cubaan te zijn, Hector geheten, die zijn enthouiasme met ons en de zaal wilde delen. Dank Hector, dank anderen in KHL, het was heerlijk.
Koninginnedag weer tropisch en swingend « 30 apr 2007 »
Het was de derde keer op rij en weer voor de derde keer heerlijk: Koninginnedag op de Prinsengracht. In de gebruikelijke chaos van slenterende mensen voor ons en een druk bevaren gracht achter ons hebben we weer lekker gespeeld. Op de boot en op de gracht onstonden spontane dansvloertjes. Op naar 2008!
Filmpjes grachtentour online « 22 apr 2007 »
Van de grachtentour zijn niet alleen prachtige foto's, maar nu ook twee filmpjes gemaakt.

Klik hier voor het eerste deel of hier om part 2 te bekijken.
Grachtentour « 7 apr 2007 »
We hebben een nieuwe optreedlocatie gevonden: de Amsterdamse grachten.
Bij wijze van feestje hebben we een middag gespeeld op een open boot in de grachten. Dat was een overdonderend succes. Honderden paastoeristen keken ons vanaf de bruggen verbaasd enthousiast toe en wij hebben de leukste middag in tijden gehad.
Dat doen we snel weer! Klik hier om de foto's te bekijken.
Afscheid Marius en Maria « 7 apr 2007 »
Op 7 april hebben we afscheid genomen van trompettist Marius en zangeres Maria. Met een grachtentour en feestmaal werd het een afscheid om nooit te vergeten. Hartelijk dank voor jullie bijdrage aan de band.
Video eerste studio opnames op YouTube « 16 apr 2007 »
Een indruk van het eerste opname-weekend. Klik hier voor de video van 1 minuut op YouTube.
Sofrito in Studio López « 1 apr 2007 »
De kop is eraf! Dit weekend zijn we begonnen aan de opnames voor onze eerste CD. In de studio van Leslie López (foto) hebben we twee lange dagen gewerkt met prachtig resultaat. De percussie, bas en piano staan erop. Komende weken zijn de blazers en zangers aan de beurt.
Nog een Sofrito baby: Ella «  4 feb 2007 »
Ella heet ze (muzikale naam, vanzelfsprekend), de dochter van Jan Willem en Talitha. Op de eerste repetitie werd Jan Willem volgens traditie gehuldigd met beer en mini sofrito shirt (foto). We houden een plekje in de band vrij voor deze aankomende zangeres ;-)
Jaaroverzicht 2006: blijvend enthousiasme « jan 2007 »
Zangeres Maria en trompettist Marius verlieten dit jaar helaas de band. We zullen hen missen. Gelukkig vonden we in zanger Ben alvast één fantastische vervanging.

Dit jaar deden we twee benefietoptredens: 'Fiesta Corazón' en ons eigen 'Corazón Colombia'. Daarmee zijn weer enkele duizenden euro's goed geinvesteerd in Zuid Amerika. Mede door de gastoptredens en een vol Werkteater was Corazón Colombia ook één van de muzikale hoogtepunten van het jaar.

Ook zijn we teruggevraagd voor Koninginnedag op de Prinsengracht en bij de KLM. Mooie tradities.

De website is herzien en verbeterd. De nieuwe prachtige videobeelden staan erop. Een promotie-DVD is in aantocht.

2006 was een mooi jaar, dank aan allen die dit mogelijk gemaakt hebben. Speciale dank aan Henny, onze geluidsman: onzichtbaar achter de schermen, maar onmisbaar en altijd aanwezig.

Vooruitkijken is toch leuker dan terugkijken. In 2007 gaan we een CD opnemen en veel optreden en nieuwe nummers schrijven en samenspelen met andere musici en en en ... een gelukkig 2007!
El Avión de la Salsa « 9 dec 2006 »
Met een zaal vol dansende piloten moesten wij toch denken aan de CD 'Avión de la Salsa' van Jimmy Bosch. Op 9 december speelden we weer op het jaarlijkse bedrijfsfeest van KLM. Het was een lekker optreden in een bijzondere bezetting, waaronder ook zangeres Astrid la Holandesa (foto) en trompettist Canek.
Podium debuut zanger Ben « 9 dec 2006 »
Zanger Ben Suitela maakte een overtuigend podiumdebuut op het KLM feest. Ben gaat naast Natascha zingen als Maria over enige tijd de band verlaat. We zijn erg blij met Ben omdat hij veel muzikale ervaring heeft en op een hoog niveau, zo stond hij eerder in de van den Ende productie 'Miss Saigon'.
Benefiet Fiesta con Corazón: € 23.000 « 18 nov 2006 »
Het benefietfeest Fiesta con Corazón was een superfeest. Met een chique diner, een salsaworkshop, Sofrito Na' Más! live en 2 DJ's was het van 20 u tot heel vroeg een fantastisch feest. Opbrengst voor Nicaragua: €23.000,=. Daar hebben we graag aan bijgedragen :-)
Nieuwe video's online « 20 nov 2006 »
Van ons optreden in april zijn prachtige video opnames gemaakt. Deze zijn nu gemonteerd tot een clip van het nummer Asi soy Yo en een tweede korte impressie-video. Beide clips staan op de site. Kijk en bewonder de opnames in de rubriek ON STAGE!
Tweede promo-DVD in aantocht « najaar 2006 »
Van ons optreden op 'Corazón Colombia' zijn video- en geluidsopnames gemaakt door Martijn Tervoort. De montage is bijna af en we verwachten dit najaar onze tweede promo-DVD uit te kunnen brengen.
Hoogstraten was weer top « 11 aug 2006 »
Zolang we er niet zelf op het podium staan gaan we er feesten. De Antilliaanse feesten in Hoogstraten (België) waren ook dit jaar weer te gek.
Nieuwe bandcoach: Marc Bischoff « juli 2006 »
Met enige regelmaat vragen we een professionele muzikant om ons als 'bandcoach' te ondersteunen. Na Leslie Lopéz en Gerardo Rosales hebben we Marc Bischoff gevraagd. Marc is pianist in talloze bands en speelt en arrangeert ook voor de Cubop City Bigband (Neerlands salsatop). Wij zijn erg blij met zijn kritische oor en goede tips.
Dansen aan Zee (geen bløf) « 28 mei 2006 »
In Wijk aan Zee begint de zomer met het dorpsfeest. In een grote tent op de dorpswei spelen dan allerlei artiesten en de zondagmiddag was voor twee salsabands: Estudiantine Ensemble en wij. Het was een zeer sfeervol optreden met veel echt salsa-dans publiek.
Sportief swingen in het bos « 1 juli 2006 »
Op een tennispark hadden we nog nooit gespeeld, maar voor alles is een eerste keer. We hebben heerlijk gespeeld, op een prachtig feest midden in het bos en onder de zwoele zomernacht. Met salsa-dansles vooraf en DJ Willy na afloop was de avond compleet. (foto: Hoppel)
Prinsengracht weer prachtig « 29 apr 2006 »
Regen en wind voor Beatrix in de polder, maar Sofrito stond lekker in de zon te spelen op de Prinsengracht. Net als vorig jaar hebben we een maratonoptreden gedaan van 5 sets. Het was slopend maar heel gezellig.
de Uitkrant zegt het « 2 apr 2006 »
In de Uitkrant van April stond een aankondiging van Corazón Colombia. Het stukje opent met 'Sofrito Na' Más! is al jaren de vrolijkste Amsterdamse salsaband'. Tja, als de Uitkrant het zegt, dan zal het wel zo zijn ..... :-)
Corazón Colombia overtreft verwachtingen « 2 apr 2006 »
Het benefiet Corazón Colombia heeft met 400 bezoekers al onze verwachtingen overtroffen. Alle bezoekers hebben bij elkaar een opbrengst van ruim 3000 euro bijeengebracht. Dank aan het Werkteater en aan alle vrijwillgers die het mogelijk maakten.
5 gastoptredens « 2 apr 2006 »
Bij Corazón Colombia waren er 4 gastoptredens van professionele salsero's. Astrid 'La Holandese' (foto), Marco Antonio Sánchez, Jan Luc van Eendenburg en Jochen Hachgenei kregen ieder een sterrol in één van onze nummers. Onbedoeld kwam daar een invalbeurt voor trompettist Marcel Reijs bij om onze zieke Marius te vervangen.
Guido zingt! « 2 apr 2006 »
Guido Hommel beleefde zijn debuut als leadzanger. Guido is onze trombonist en koorzanger. Toen laatst een nummer van het repetoire dreigde te verdwijnen omdat de toonaard te laag was voor de zangeressen waagde hij de gok en het klonk prachtig. We hebben er een zanger bij :-)
Chirimias weer van de partij « 2 apr 2006 »
Het was weer een feest, het optreden van de Colombiaanse dansgroep Chirimias. Als het even kan zijn zij erbij als wij 'Amor de primavera' spelen, een eigen compositie op basis van een oorspronkelijk Colombiaans ritme: de cumbia.
Maria is 'too much latin' « 18 mrt 2006 »
Maria heeft de finale van het Jazzfestival London voor vocalisten niet gehaald. In de voorronde bleek haar bijdrage 'too much latin'. Maria, kom maar lekker terug naar Sofrito, bij ons kan het niet latin genoeg zijn .... :-)
De wilde ganzen vliegen ook voor ons « 2 apr 2006 »
De Wilde Ganzen doen mee aan Corazón Colombia. Als we minimaal 1000 euro bijeen brengen dan zullen zij dit verdrievoudigen! Komt allen, stort royaal en Lang Leve de Ganzen!
rapband bij Corazón Colombia «  2 apr 2006 »
De Colombiaanse bloedgroep is een tweemans rapband met Colombiaanse roots. Wij zijn heel blij dat deze finalisten van de Grote Prijs van NL (!) naar Corazón Colombia komen om op te treden.
Bijzondere samenwerking « 2 apr 2006 »
Corazón Colombia is het resultaat van een bijzondere samenwerking. Wij werken samen met Chicolad, de vereniging van uit Colombia geadopteerde kinderen. Zij verzorgen een deel van het (middag)programma. De derde partij is Vrienden van FANA, de vereniging van adoptieouders met kinderen uit Colombia. Waarom steeds Colombia? onze zanger Vladimir Torres komt uit Colombia en hij gaat binnenkort definitief terug :-(
Goed doel voor Colombia « 2 apr 2006 »
Het geld dat we zondag verzamelen zal Vladimir o.a. overdragen aan Amigos Colombianos, een project voor straatkinderen in Medellin, Colombia. Het staat onder leiding van Frank van Rijn (foto), die wij kennen als een zeer gedreven man. Zijn project is een prachtige druppel op de gloeiende plaat en daar dragen wij graag aan bij.
Nada Vladi « 2 apr 2006 »
Het kan verkeren...Corazón Colombia is mede bedacht als afscheid van onze zanger Vladimir (zie onder). Hij mailt gister vanuit Colombia dat zijn promotiedatum verzet is en hij er daarom niet bij kan zijn op 2 april. Heel jammer, maar het feest gaat toch door ;-)
Maria goes jazz « 18 mrt 2006 »
'Onze' Maria heeft de eindronde gehaald van het Jazzfestival London voor vocalisten. Ze zingt op 18 maart de halve finale en hoopt daarmee de finale op 22 maart te halen. Natuurlijk lukt dat! Maria, I never stop saying....maria!
Barretto overleden « 17 feb 2006 »
Amerikaanse salsa- en jazzmusicus Ray Barretto is 17 feb. jl. op 76-jarige leeftijd overleden in New Jersey. Hij was één van de leidende figuren van de latinjazz beweging in New York. Barretto speelde met de groten der aarde. Wij hebben verschillende nummers van zijn hand, danwel in zijn bewerking op het repertoire. Binnenkort komt daar 'guararé' bij.
5000 pageviews website « 14 jan 2005 »
Onze website wordt druk bekeken, ondertussen al 5000 keer! Een mooie mijlpaal voor de makers Reinoud, Marcel en Sjors. Binnenkort de volgende versie, met nieuwe mogelijkheden. Blijf surfen!
Een fantastisch jaar « dec 2005 »
Het jaar 2005 is fantastisch geweest voor ons. Onze leadzanger Vladimir en trompettist Ger zijn vertrokken :-( Maar met zangeres Maria en trompettist Marius is de band weer compleet :-).

We hebben dit jaar opgetreden op 3 festivals, 4 bedrijfsfeesten, 7 horeca zalen, 2 buurfeesten en 1 huwelijksfeest.

We hebben samengewerkt met professionele musici waaronder André Pet, Marcel Reijs, Ellister van der Molen, Jochen Hachgenei, Joaquin Arteaga en Gerardo Rosales. We hebben 5 nieuwe nummers ingestudeerd en 2 eigen composities geschreven.

We hebben onze 'eigen' geluidsman Henny gevonden en nu klinken we veel beter.

De Colombiaanse dansgroep ‘Las Chirimias’ heeft 2 maal met ons opgetreden, salsadansleraren Giovanni en Marieke 3 maal.

De liefde schonk ons 1 bandkind.

We hebben onze doelen dit jaar ruim gehaald. De lat gaat volgend jaar iets hoger: meer eigen repertoire, grotere optredens. Maar we willen vooral onszelf blijven en met plezier spelen.

Hartelijk dank aan iedereen die dit jaar voor ons tot zo'n succes heeft gemaakt. Namens de hele band een gelukkig 2006 met veel liefde, inspiratie en veel heerlijke muziek :-)
't Beest is los « 17 dec 2005 »
Het was een eerste salsa avond in podium 't Beest in Goes, maar wel direct een succes. Na de dansles van Valerie en Glenn kon iedereen oefenen op onze livemuziek. Het was een flinke reis, maar door het vele, enthousiaste publiek was het de moeite meer dan waard. We komen graag nog eens terug in Goes.
Met Raymann de boot in! « 15 dec 2005 »
Het optreden voor ABN AMRO op 15 december was heel bijzonder vanwege de locatie (chique loungeboot Ocean Diva) en vanwege de artiest die voor ons optrad: Jörgen Raymann. Hij was op tijd ;-).
Piloten feest geslaagd « 10 dec 2005 »
Met ons optreden plus salsa-dansles, een casino, een cocktailbar en heerlijk eten was het KLM piloten feest zeer geslaagd. Door een onverwacht bezoek van de Goedheiligman hebben we nu ook 'Dag Sinterklaasje' op het repertoire. Dat komt elk jaar wel een keer van pas :-).
Podiumdebuut Marius « 10 dec 2005 »
Op 10 december stond Marius voor het eerst met ons op het podium. Hij doorstond dit moment van de waarheid met glans. Daarom was er na afloop champagne in de kleedkamer :-) .
Piloten leren salsa dansen « 10 dec 2005 »
'Naar voren 1 2 3, naar achter 5 6 7'. Stapje voor stapje leren de KLM piloten en hun partners de eerste salsastapjes van Giovanni en Marieke. Zij zijn onze nieuwe partners voor salsadansles bij een optreden.
Banduitbreiding: Marius op trompet « 24 okt 2005 »
We hebben een fantastische nieuwe trompettist gevonden: Marius Abeling. Marius speelde jaren in een Ska-band en maakt nu de overstap naar de salsa. We zijn erg blij met zijn enthousiasme, zijn ervaring en vooral met zijn prachtige trompetspel. Welkom bij Sofrito!
Nieuwe CD's van Leslie en Gerardo « 25 okt 2005 »
We maken graag reclame voor de nieuwe CD's van New Cool Collective (Trippin') en Gerardo Rosales (Mongomania). Leslie Lopez van NCC was bij onze start de bandcoach en met Gerardo hebben we aan 'Amsterdam' gewerkt. Zijn CD is gewijd aan Mongo Santamaria, de auteur van 'Sofrito Na' Más!'. Tips van Sofrito!
Nieuw materiaal in de herfst « 11 okt 2005 »
We doen deze herfst geen optredens omdat we bezig zijn om nieuw materiaal te schrijven en in te studeren. In januari gaan we weer optreden, met het nieuwe materiaal. Ook zijn er plannen voor CD-opnames in januari. Hasta la vista
Sofrito op Filmwijkparade « 2 okt 2005 »
Sofrito ging terug naar school. Op 2 oktober speelden we in de gymzaal van 'de Polygoon'. Dit alles in het teken van de wijkactiviteit 'Filmwijkparade' in Almere. Het was een mooie dag met veel bezoekers.
Banduitbreiding: Un Sofrito más! « 21 sep 2005 »
Beschuit met muisjes op de repetitie, dat was nog nooit gebeurd. Er was ook een bijzondere aanleiding: Remco en Hester hebben een zoon gekregen: Rick. De verwachtingen zijn hoog gespannen en Rick heeft van ons alvast een band-Tshirt gekregen. Binnenkort live on stage? ;-)
Beursplein stampvol met dansers « 27 aug 2005 »
Vanaf het podum tot aan het Beursgebouw, zo vol stond het Beursplein met dansers. We speelden voor de tweede keer op het festival 'Salsa in the city' (klik voor foto's). Samen met twee andere bands vulden we de middag met Amsterdamse salsa.
Vondelparque: Chévere! « 6 aug 2005 »
De hele week regen, behalve de avond van het Summer Breeze Latin Festival, dat is geen toeval meer. De bezoekers van het Vondelpark Openluchttheater stonden onder een heldere sterrenhemel te dansen. Het was geweldig, of zoals Latinos zeggen: Chévere!
Zeebenen in Grou « 4 aug 2005 »
In Grou speelden we voor louter zeilers, echt iets voor onze surfer Guido (trombone, foto).
Het was een prachtig feest bij het jubileum van de Stichting Stamboek Rond- en Platbodems.
Salsa Royale « 4 aug 2005 »
Sofrito had een unieke ontmoeting met de Koniging voor hun optreden in Grou. Onze promotie DVD is nu in Koninklijke handen....
Bekijk de beelden (40 sec ±2 Mb)!
La Independencia de Colombia « 16 jul 2005 »
Helemaal geel, blauw en rood gekleurd was de Jaap Edenhal in Amsterdam tijdens het ’Fiesta de la Independencia de Colombia’; Onafhankelijkheidsdag.

Allerlei leuke kraampjes, de heerlijke geur van Colombiaans eten, een voetbal toernooi buiten, veel bezoekers en een knallend concert waren de ingredienten voor een zeer geslaagde muzikale feestdag. Chévere!

Met dank aan Las Chirimias Dansgroep van Chicolad.
Judah en Judith dansen huwelijk in « 7 jul 2005 »
Op 7 juli speelden we op het huwelijksfeest van Judah en Judith. Op een bijzondere locatie, in het restaurant van het Amsterdams Historisch Museum, dansten ze het vuur uit de schoenen. Ook kregen ze een prachtige aubade met sterretjes (zie foto). Een mooi begin van jullie huwelijk, nog vele jaren!
Schoonhoven swingt « 25 jun 2005 »
'We hebben hier wel eens een bandje, maar zoals jullie nog nooit. Iedereen danst en geniet' aldus de eigenaar van café De Steeg in Schoonhoven. We speelden op het midzomerfeest in de historische stad.
TNO danst op het strand « 24 jun 2005 »
Onze bassist Sjors (foto) speelde tijdens het zomerse strandfeest van TNO voor zijn collega's. Met heerlijk eten, een salsaworkshop en een spetterend optreden was de avond zeer geslaagd.
Windroosplein danst de salsa « 18 jun 2005 »
Het midzomerfeest op het Windroosplein was een echt dorpsfeest midden in de stad. Lekker weer, goed eten en drinken, kinderplezier, mooi podium op de binnenplaats en iederen dansen. We hebben lekker gespeeld en vonden het heel gezellig. Tot volgend jaar?
Sofrito op Wereldkinderen festival « 11 jun 2005 »
Een kleine afvaardiging van Sofrito heeft in Almere op het Wereldkinderenfestival (voor adoptiekinderen en -ouders) gespeeld. Samen met een dansgroep hebben wij de afdeling 'Colombia' vertegenwoordigd. Een geimproviseerd optreden met veel Wereldkinderen. Klik hier voor een filmfragment.
'Amsterdam' op repertoire « 10 mei 2005 »
'Ik ben er trots op dat jullie één van mijn moeilijkste nummers spelen'.
Aldus Gerardo Rosales na de tweede repetitie voor het nummer 'Amsterdam'. Luister hier naar een fragment (repetitieopname).
Koninginnedag: Salsa op de gracht « 30 apr 2005 »
Op de mooiste locatie van Amsterdam, een schuit in de Prinsengracht, hebben we een fantastische Koninginnedag gehad. Vóór ons een straat vol mensen, achter ons een gracht vol boten. Met 6 sets was het ons langste optreden ooit, maar het was één groot feest. Tot volgend jaar!
Marco: fan uit Puerto Rico « 30 apr 2005 »
Hij komt uit Puerto Rico, was op weg naar New York, maar op Koninginnedag in Amsterdam. Salsa in Holland? Hij wist niet wat hij hoorde, maar was snel overtuigd en bleef de hele middag dansen. Muchas gracias, señor Marco, hasta la proxima!
Masterclass voor 'Amsterdam' « 11 apr 2005 »
Percussionist Gerardo Rosales (midden op de foto) uit Venezuela begeleidt ons bij het instuderen van zijn salsa-versie van het nummer 'Amsterdam'. Het is hard werken met deze 'master', maar het resultaat is ernaar, 'Amsterdam' wordt prachtig.
Zomerse 'La Familia' in Wilhelmina « 3 apr 2005 »
Een maand geleden, bij de eerste ‘Familia’ in maart stonden we nog in de sneeuw. Nu, bij de tweede Familia, is de zomer een feit. Het optreden was een feestje en samen met DJ Mimo hielden we de dansvloer gevuld.
Salsa in de sneeuw « 3 mrt 2005 »
Bij de eerste Familia de Sofrito op 6 maart lag er buiten sneeuw...maar binnen was het warm. Dit was de eerste test van de ' Familia formule' met live salsa, DJ en kinderactiviteiten. Die opzet lukte wonderwel: alle generaties hebben genoten.
Sfeer en volle bak in Akhnaton « 15 jan 2005 »
Het is een mooie traditie dat onze optredens uitverkocht raken. In Akhnaton stond zelfs een rij voor de deur in de kou, maar binnen was het warm en gezellig. We hebben 3 sets gespeeld en genoten van het publiek, waaronder ook muzikant Gerardo Rosales.
Promotie DVD klaar « 28 dec 2004 »
Het was een uniek aanbod van de firma Ciris om onze videobeelden te monteren. Zo kon onze bassist Sjors als een echte regisseur aan de slag met 2 editors (foto: editor Paul). Het resultaat is een professionele promotie DVD.
Lenteliefde « 23 okt 2004 »
Amor de primavera is de titel van het eerste eigen nummer van Sofrito Na' Más!. De muziek is van Klaas en de tekst van Vladimir. Het is een nummer met een cumbia ritme.
Bedrijfsfeest Ciris Hilversum « 17 sep 2004 »
Tussen RTL, NOS en VARA stonden we ineens te spelen op het Mediapark in Hilversum. We waren op het zomerfeest van de firma Ciris (voorheen NOB).
Bedrijfsfeest Multikabel Alkmaar « 4 sep 2004 »
Op één van de laatste zomeravonden van het jaar speelden we op het bedrijfsfeest van de firma Multikabel te Alkmaar.
Optreden op Beursplein groot succes « 28 aug 2004 »
Was het de zon? Was het de stad? Of was het de muziek? Hoe dan ook, ons optreden op het beursplein was een feestje. Het plein was vol dansende salseros en wij gaven ons beste optreden tot nu toe. We hebben genoten. Volgend jaar weer ‘Salsa in the City’: 28 augustus 2005, houd die datum vrij!
Optreden op bedrijfsfeest CVZ « 22 jun 2004 »
Ons eerste bedrijfsfeest was een feest voor de medewerkers van het College van Zorgverzekeraars. Met prachtig weer stonden we binnen te spelen :-( in het Planetarium in Amsterdam Zuid Oost (foto).
Optreden Badcuyp uitverkocht! « 4 jun 2004 »
'De Salsa is uitverkocht' moest de beheerder van de Badcuyp tegen vele teleurgestelde bezoekers zeggen. Het eerste openbare optreden van de band was succesvol en met onverwacht veel publiciteit in diverse kranten was de zaal snel vol. Een warme maar leuke avond.
Eerste optreden Sofrito 'op de stoep' « 30 apr 2004 »
Bij ons eerste optreden stonden we letterlijk op de stoep. Het plan was om de hele koninginnedag dag te repeteren. Maar het weer was zo prachtig dat we de deuren openden en plotseling een straat vol fans hadden.
» actueel nieuws
» aanmelden nieuwsbrief